Vakantieweek 2019

Ook dit jaar ging er weer een grote groep OIG-IHD leden mee met de vakantieweek van onze stichting in Vledder. Met twee touringcars van het hotel werden de 57 gasten op deze zonnige zaterdag vanuit de Abeel naar Vledder gereden, Om half vijf konden deze kwartiermakers de gasten verwelkomen onder de klanken van pianomuziek van onze vaste pianist Joop. Het diner dat volgde was heerlijk en dat gold eigenlijk voor alle diners gedurende de hele week. Iedereen mocht zelf kiezen aan welke tafel hij of zij wilde zitten en dat wisselde ook de hele week. Daardoor maakte men steeds weer kennis met ander gasten. En natuurlijk mocht een lekker glaasje wijn ook niet ontbreken bij de maaltijden. Tevens is er tijdens alle diners veel gezongen en muziek gemaakt.


Op zondagmorgen wilde een groot aantal mensen naar de kerk. Het was deze keer een drukbezochte oecumenische openluchtdienst op een open veld tussen de bomen met veel muziek en spiritualiteit.  En in de middag na de lunch een optreden van het smartlappenkoor “Heerlijk Leed” met veel smartlappen en meezingers. Het uitgebreide koude en warme buffet ’s avonds vond gretig aftrek en werd maximaal gewaardeerd.
Op maandag stond er een dagtocht naar Staphorst op het programma. Na een toeristische tocht door het mooie Drentse land, was er na lunch een uitleg over de Staphorster klerendracht door twee authentieke Staphorster zussen in klederdracht. En natuurlijk moesten twee van onze mensen er ook aan geloven om in deze klederdracht aangekleed te worden, wat natuurlijk hilarische taferelen opleverden.
’s Avonds presenteerde onze eigen Linda de Mol het programma “Wie van de Drie” Wie is de echte “Sjaak Trekhaak?”
De dinsdagochtend is intussen traditioneel de sportochtend. Er was door de organisatoren Jos, Jeanette en René daarna weer een mooi parcours uitgezet en vijf verschillende landenteams streden om het hardst voor de eeuwige roem. Voetbal, Hockey, Discuswerpen, Tennis en het doorgeven van waterbekers stonden op het programma. Mede door het warme weer werd er rijkelijk met water geknoeid wat vaak tot uitbundige lachsalvo’s leidde.
’s Middags ging het er wat rustiger aan toe tijdens een Jeu de Boele wedstrijd op de Brink. Een flink aantal gasten deed een spelletje mee. Ook ging er traditioneel weer een stel dames naar de plaatselijke kledingzaak (De Klerenwinkel) om een nieuwe outfit te scoren. Op dinsdagavond werd de onvermijdelijke Bingo gespeeld, verzorgd door Harrie, de directeur van het hotel. Vol humor en spanning en met een paar mooie prijzen was het een mooie avond.
Op woensdag stond de twee dagtocht op het programma, dit maal naar Eernewoude. Aldaar lag een rondvaartboot op ons te wachten die ons een paar uur door de prachtige Friese wateren in en rond het prinsenhof rondvoer. En vrijwel iedereen zat na de lunch met de wind door de (grijze) haren op het dek te genieten van het zonnetje en het mooie landschap.
Na het diner, was er in de kelder van het hotel een bowlingavond georganiseerd voor alle gasten die daar aan mee wilden doen. En dat waren er heel wat, 36 gasten en 12 medewerkers. Zelfs een aantal gasten die vast in een rolstoel zaten.
Op donderdag na het ontbijt was er een muzikale ochtendgymnastiek o.a. met ballen, handdoeken en een stoelendans, onder leiding van Frank Gutteling. De dames werden daarna getrakteerd op een beautybehandeling. Haren werden in de krul gezet, ogen opgemaakt, nagels gelakt en alles wat er meer bij een beautybehandeling komt kijken. En de heren gingen met elkaar naar het plaatselijke café in het dorp of nog een spelletje Jeu de Boule spelen.
Na de traditionele groepsfoto op het eind van de middag, kon het vier gangen galadiner beginnen, waarvoor  iedereen zijn beste pak en haar beste jurk had aangedaan.  Er werden veel oude liedjes  gezongen en dat liep geruisloos over in het begin van de bonte avond met muzikant Bert. Liedjes en sketches wisselden elkaar af en natuurlijk werd er ook gedanst en eindigde het feest met een heuse polonaise.
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dat gold ook voor deze vakantieweek. Op vrijdagmorgen is het koffers pakken en inladen, nog een laatste ontbijt en een laatste kop koffie.
Dan komen de touringcars voorrijden en is er geen ontkomen meer aan, het is instappen en uitzwaaien. “Tot volgend jaar”
Al met al was het weer een heerlijke week met mooi weer, veel ontspanning en heel veel plezier,. Met dank aan alle vrijwilligers die keihard gewerkt hebben om deze week tot een succes te maken. En natuurlijk ook hartelijk dank aan alle gasten die zich deze week zich met een positieve instelling hebben ingezet en voor een fijne sfeer zorgden.

Neem ook een kijkje bij ons foto album.

Geplaatst in:

E. Buitenhek

Laat een reactie achter