Coronavirus (update: 1 juni)

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat er inmiddels verregaande maatregelen nodig zijn om het Coronavirus in te dammen.
Stichting OIG-IHD heeft de ontwikkelingen rondom het virus op de voet gevolgd. Wij zijn tot het besluit gekomen om alle activiteiten van onze stichting in de maand maart op te schorten. Dat betekent dat de activiteiten in ieder geval met ingang van 12 maart tot en met 31 maart 2020 niet doorgaan.

We vinden het niet verantwoord, gezien de meest recente ontwikkelingen rondom het virus, om de geplande activiteiten te laten doorgaan. Dit heeft te maken met de oproep tot sociale onthouding, maar ook zeker met de kwetsbaarheid van onze doelgroep. Uiteraard nemen we dit besluit met pijn in het hart, maar er is niets belangrijker dan gezondheid.

Update: 16 maart

na overleg heeft ons bestuur besloten om per direct alle ritten zonder medische noodzaak te schrappen en onze winkel te sluiten. Deze maatregelen geld tot tenminste 6 april. ook is onze post beperkt geopend 08.00-10.00 uur.

Update 23 maart

Met ingang van dinsdag 24 maart zijn alle dagdienstritten geannuleerd. Tevens zijn we genoodzaakt om al onze activiteiten stil te leggen tot in ieder geval 1 juni 2020. dit betekend dus ook dat onze dagtocht van 13 mei niet door gaat. Op voorhand zien wij ons genoodzaakt om ons bezoek aan Funpop dit jaar niet door te laten gaan.

Update 25 maart,

Met pijn in het hart heeft het bestuur besloten om de vakantieweek van augustus 2020 te Vledder te annuleren. Het bestuur kan de verantwoordelijkheid niet nemen om eind augustus 80 oudere mensen in een hotel te huisvesten, waarbij er regelmatig sprake is van intensief fysiek contact. Anderhalve meter afstand bewaren is dan gewoon onmogelijk.

Update 1 juni

Na een stop van 2 maanden vanwege het Covid-19 virus en de daarop volgende lockdown, gaat OIG-IHD vanaf dinsdag 2 juni weer voorzichtig starten met vervoer.

Er wordt eerst gestart met medisch noodzakelijk vervoer, zoals bezoek naar ziekenhuis, doctoren, fysio, tandarts, etc., waarbij er 1 op 1 gereden gaat worden.

Dat wil zeggen dat onze chauffeurs slechts 1 passagier mee nemen in het busje. Bij uitzondering worden 2 personen meegenomen als begeleiding noodzakelijk is.

Ritten kunnen worden aangevraagd via de centrale post, telefoon 0255-515133, die daarvoor op werkdagen bereikbaar is van 8.30 tot 10.30 uur, of per mail op vervoer@oig-ihd.nl .

De komende periode blijven we de richtlijnen van het RIVM en de GGD volgen.

Geplaatst in:

E. Buitenhek

6 reacties

 1. D.M. Drost-Post op 9 april 2020 om 06:48

  OIG, is goed bezig. Heel verstandig deze besluiten, wel jammer maar is niet anders. e

  Vr.gr. Diny Drost

 2. Roos op 12 april 2020 om 21:27

  Is de winkel wel geopend. Op woensdagochtend ?

  • E. Buitenhek op 13 april 2020 om 00:21

   Beste Roos,

   onze winkel is op dit moment gesloten.
   op dit moment liggen al onze activiteiten stil. Zodra wij onze activiteiten weer opstarten zullen wij dit kenbaar maken.

 3. Anja van Waard op 21 augustus 2020 om 15:26

  Is al duidelijk of en hoe de activiteiten in september weer gaan starten?

  • E. Buitenhek op 22 augustus 2020 om 21:10

   Beste Anja,

   Momenteel is het bestuur in overleg met de verschillende activiteiten aan het kijken of de betreffende activiteit weer opgestart kan worden. Op het moment de onze activiteiten weer beginnen zal er contact met de betreffende gasten worden opgenomen. Uiteraard zal alles in een aangepaste vorm moeten opstarten.

   MVG
   Erik Buitenhek

 4. S op 28 augustus 2020 om 13:41

  Is de winkel nog gesloten?

Laat een reactie achter