Coronavirus (update: 25 maart)

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat er inmiddels verregaande maatregelen nodig zijn om het Coronavirus in te dammen.
Stichting OIG-IHD heeft de ontwikkelingen rondom het virus op de voet gevolgd. Wij zijn tot het besluit gekomen om alle activiteiten van onze stichting in de maand maart op te schorten. Dat betekent dat de activiteiten in ieder geval met ingang van 12 maart tot en met 31 maart 2020 niet doorgaan.

We vinden het niet verantwoord, gezien de meest recente ontwikkelingen rondom het virus, om de geplande activiteiten te laten doorgaan. Dit heeft te maken met de oproep tot sociale onthouding, maar ook zeker met de kwetsbaarheid van onze doelgroep. Uiteraard nemen we dit besluit met pijn in het hart, maar er is niets belangrijker dan gezondheid.

Update: 16 maart

na overleg heeft ons bestuur besloten om per direct alle ritten zonder medische noodzaak te schrappen en onze winkel te sluiten. Deze maatregelen geld tot tenminste 6 april. ook is onze post beperkt geopend 08.00-10.00 uur.

Update 23 maart

Met ingang van dinsdag 24 maart zijn alle dagdienstritten geannuleerd. Tevens zijn we genoodzaakt om al onze activiteiten stil te leggen tot in ieder geval 1 juni 2020. dit betekend dus ook dat onze dagtocht van 13 mei niet door gaat. Op voorhand zien wij ons genoodzaakt om ons bezoek aan Funpop dit jaar niet door te laten gaan.

Update 25 maart,

Met pijn in het hart heeft het bestuur besloten om de vakantieweek van augustus 2020 te Vledder te annuleren. Het bestuur kan de verantwoordelijkheid niet nemen om eind augustus 80 oudere mensen in een hotel te huisvesten, waarbij er regelmatig sprake is van intensief fysiek contact. Anderhalve meter afstand bewaren is dan gewoon onmogelijk.

De komende weken blijven we de richtlijnen van het RIVM en de GGD volgen.

Geplaatst in:

E. Buitenhek

Laat een reactie achter